aaaPrintvriendelijke versiePDFrss

Residentiële ouderenzorg

Als thuis wonen niet langer lukt, is opvang in een residentiële voorziening misschien aangewezen. Ook daar zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de ondersteuning die u nodig heeft.
In een residentiële ouderenvoorziening kunt u tijdelijk of permanent verblijven.

De bekendste vorm van ouderenzorgvoorziening zijn de woonzorgcentra (de vroegere rusthuizen). Zij bieden een permanente opvang.
In Zedelgem kunt u hiervoor terecht bij WZC Klaverveld.

Een assistentiewoning of serviceflat combineert zelfstandigheid met zorg op maat. U huurt een serviceflat waar u zelfstandig woont. Zo'n flat heeft minstens een leefruimte, keuken, slaapkamer, toilet en badkamer. De woning is volledig aangepast en veilig. Er zijn nauwelijks trappen en er is een oproepsysteem om hulp in te roepen mocht u deze nodig hebben.
In Zedelgem kunt u hiervoor terecht bij Serviceflats Residentie Eugenie Soenens of Assistentiewoningen Klaverhof.

Een centrum voor kortverblijf biedt tijdelijke verzorging en opvang aan ouderen. U kunt er verblijven voor een periode van maximaal 60 opeenvolgende dagen en maximaal 90 dagen per jaar.
In Zedelgem kunt u hiervoor terecht bij WZC Klaverveld.

In een dagverzorgingscentrum tot slot kunt u als oudere overdag terecht voor opvang en verzorging.
Een overzicht van alle dagverzorgingscentra in de provincie West-Vlaanderen vindt u hier terug. Vanaf 18 juli 2016 kunt u hiervoor ook in WZC Klaverveld in Zedelgem terecht.