aaaPrintvriendelijke versiePDFrss

Sociale huisvesting

Sociale Dienst

Brugsestraat 3
8211 Aartrijke
tel. 050 20 07 28

Huisvesting is een basisschakel in het proces om de maatschappelijk zwakke bewonersgroepen te integreren in de samenleving. Hiervoor is een aanbod van aangepaste woningen nodig.
Ook in onze gemeente is er een groot gebrek aan degelijke en betaalbare huurwoningen. Vaak zijn de meest kwetsbare groepen hiervan het slachtoffer.  OCMW Zedelgem probeert aan deze problematiek op 3 manieren het hoofd het bieden: verhuur van eigen patrimonium, een samenwerkingsverband met het sociaal verhuurkantoor "Sovekans" en een nauwe samenwerking met de sociale bouwmaatschappij "Vivendo".

Eigen patrimonium
In de voorbije jaren heeft het OCMW geleidelijk aan een patrimonium aan woongelegenheden opgebouwd.  Het OCMW probeert op deze manier een aantal comfortabele woningen aan te bieden tegen betaalbare prijzen.  Momenteel beschikken we over 12 woongelegenheden.
Wens je in aanmerking te komen voor het huren van één van deze woongelegenheden, dan je het inschrijvingsformulier (application/pdf, 494.1 kB, info)invullen en persoonlijk aan de sociale dienst bezorgen.

Samenwerkingsverband met SVK Sovekans
Enkele jaren terug besloot het OCMW geen eigen sociaal verhuurkantoor op te richten maar samen te werken met een bestaand en erkend verhuurkantoor. 
Het verhuurkantoor treedt op als huurder en verhuurt de woning door aan gezinnen en personen die aan de voorwaarden voldoen.  Zij biedt tevens aan de huurders woon- en huurbegeleiding aan.
Om je in te schrijven op de wachtlijst als huurder neem je contact op met de sociale dienst, Sovekans zelf of kan je de formulieren hier onder downloaden.

  • Sociale dienst: Stijn Demuynck, Tel 050 25 07 74
  • Sovekans, Witteleertouwersstraat 15/1 - 8000 Brugge, Tel 050 34 87 00
  • Formulieren: inschrijvingsfiche (application/msword, 151.0 kB, info)

Sociale Huisvestingsmaatschappij Vivendo
Vivendo beschikt in Zedelgem over een groot aantal sociale woningen.  Deze woningen zijn verspreid over alle deelgemeentes en het aanbod is aangepast aan iedere doelgroep (woningen voor alleenstaanden, gezinswoningen, bejaardenwoningen).
Om je in te schrijven op de wachtlijst als huurder neem je contact op met de sociale dienst, Vivendo zelf of kan je de formulieren hier onder downloaden.

  • Sociale dienst: Stijn Demuynck - Tel. 050/25 07 74
  • Vivendo, Koningin Astridlaan 134 bus 1 - 8200 Sint-Michiels - Tel. 050/44 61 10
  • Formulieren: www.vivendo.be