aaaPrintvriendelijke versiePDFrss

Goedkope energieleningen

Sociale Dienst

Brugsestraat 3
8211 Aartrijke
tel. 050 20 07 28

Energie verbruiken neemt vandaag een grote hap uit het gezinsbudget. Je kan flink wat besparen op je energiefactuur. Je woning isoleren, het plaatsen van een condensatieketel, zonneboiler, hoogrendementsbeglazing… het zijn allemaal maatregelen die ervoor zorgen dat er heel wat minder energie verbruikt wordt en de factuur drastisch daalt.  Deze investeringen kosten echter ook geld. Wie niet onmiddellijk over het nodige budget beschikt kan nu goedkoop lenen om energiebesparende investeringen uit te voeren.

Bij de lokale entiteit wvi (west-vlaamse intercommunale) kan je een voordelig energiekrediet (voorheen groene lening) van minimaal 1.250€ en maximaal 10.000€ aanvragen. De terugbetalingstermijn van de lening is 5 jaar, de rentevoet is vast en bedraagt max. 2% per jaar of is in bepaalde gevallen zelfs renteloos.  Renteloos lenen is mogelijk voor mensen met een laag inkomen, een invaliditeitsuitkering of een inkomensgarantie. Ook kunnen ouderen en mensen in schuldbemiddeling of in OCMW-begeleiding de renteloze lening aanvragen

Het geld wordt ter beschikking gesteld via het FRGE (Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost) en dient uitsluitend voor het financieren van energiebesparende investeringen.

Wie kan lenen?

Elke particulier, zowel eigenaar-bewoners, huurders als verhuurders komen in aanmerking voor de energielening en er is geen inkomensbeperking. De woning moet in onze gemeente gelegen zijn en de werken moeten uitgevoerd worden door een geregistreerde aannemer. 

Waarvoor kan men lenen?

De FRGE-lening kan enkel aangegaan worden voor het uitvoeren van energiebesparende investeringen. En dit zowel voor nieuwbouw als verbouwingen. Het plaatsen van hoogrendementsbeglazing, zonneboiler, dak/vloer/muurisolatie, condensatieketel… Een volledige lijst van de werken kan men bekomen via de gemeente of wvi.

Bent u eigenaar, huurder of verhuurder vraag dan NU uw goedkope energielening aan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw OCMW of met uw lokale entiteit : http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/lenen/goedkope-leningen-voor-energiebesparende-investeringen