aaaPrintvriendelijke versiePDFrss

Opladen budgetmeter

Sociale Dienst

Brugsestraat 3
8211 Aartrijke
tel. 050 20 07 28

Als gevolg van de steeds duurder wordende energieprijzen, ondervinden steeds meer mensen problemen bij het betalen van hun elektriciteitsfacturen. Dit kan uiteindelijk leiden tot het opzeggen van het contract door de commerciële  leverancier. Vanaf dat moment kan de sociale leverancier EANDIS de stroom leveren en overgaan tot het plaatsen van een budgetmeter.
Het OCMW heeft een overeenkomst afgesloten met EANDIS in het kader van de installatie en het gebruik van een oplaadterminal voor budgetmeters. Concreet betekent dit dat je in het OCMW kunt langs komen voor het opladen van je kaart voor de budgetmeter.

Sinds kort bestaat er echter ook de mogelijkheid om de kaart op te laden en tegelijkertijd te betalen met bancontact. Dit heeft als voordeel dat je niet langer je betaalbewijs hoeft voor te leggen of dat je niet langer extra kosten bij een bank of bij de post dient te betalen.

Hoe gaat dit in zijn werk ?
Iedere voormiddag, tussen 8.30 u en 12 u, kan je je op het OCMW aanmelden in het bezit van je bankkaart en je oplaadkaart.
Nadat je ingegeven hebt welk bedrag je wenst op te laden, voer je de unieke referentiecode van je budgetmeterkaart in, en daarna de geheime pincode van je bankkaart. Hiermee wordt onmiddellijk de betaling naar Eandis uitgevoerd. Daarna moet de budgetmeterkaart nog eens in het oplaadbakje ingevoerd worden. Nu staat het bedrag klaar op je kaart. Terug thuis kan je oplaadkaart onmiddellijk in de budgetmeter ingevoerd worden.
Indien je wenst een oplading uit te voeren in de namiddag, raden wij je aan om vooraf telefonisch een afspraak te maken.

Voor meer informatie :
Dominique Van de Voorde - 050/25 07 72

Valerie Goethals - 050/25 07 84

Om op te laden in de namiddag belt u naar het algemeen nummer voor een afspraak - 050/20 07 28