aaaPrintvriendelijke versiePDFrss

Nieuw reglement en tarieven zaalverhuur

Eind juni keurde de gemeenteraad het nieuwe reglement voor het gebruik van de gemeentelijke en OCMW accommodaties goed. Het nieuw zaal- en tariefreglement gaan in voege vanaf 1 augustus 2017. Deze beide reglementen zijn van toepassing op zowel de gemeentelijke als de OCMW accommodaties.

Het gemeente- en OCMW bestuur willen de kans bieden aan de erkende en lokale verenigingen om de zalen van de gemeentelijke en OCMW accommodaties te gebruiken. Deze verenigingen willen we niet enkel financieel (dmv subsidies), maar ook logistiek blijven ondersteunen.

Het gebruik van de accommodaties door particulieren wordt beperkt tot vier locaties: GlaZ, Jonkhove (dienstencentrum en grote zaal), Bosserij (polyvalente zaal) en het jeugdcentrum (instuif en polyvalente zaal). Daarnaast wordt het tarief voor deze zalen door particulieren verhoogd (300 EUR) en wordt de aanvraagtermijn voor particulieren beperkt tot maximaal 6 maanden op voorhand.

Het gemeentebestuur is van oordeel dat onze verenigingen zorgen voor een sociale component in onze gemeente door inwoners samen te brengen, plezier te maken, jeugdopleiding te verzorgen, etc. Hiervoor stellen we graag onze accommodaties ter beschikking.

Hier nog een opsomming van de belangrijkste zaken uit het nieuwe zaal- en tariefreglement:

  • De verschillende zalen werden ingedeeld in nieuwe categorieën in functie van de grootte en de uitrusting van de zaal. Enkele zalen veranderen van categorie waardoor er voor die zalen prijsverschillen mogelijk zijn.
  • Niet-erkende verenigingen of andere organisatoren betalen voor de accommodaties.
  • Na het gebruik van de polyvalente zalen moet er steeds door de huurder gekuist worden. Dit houdt in dat de zaal proper en gedweild moet verlaten worden volgens de richtlijnen.
  • Annuleren van een zaal is gratis voor erkende verenigingen tot 1 maand voor de activiteit, voor particulieren tot 2 maand voor de activiteit. Regelmatige gebruikers (bv sportclubs, bands) kunnen gratis annuleren tot 2 weken voor de activiteit.

Een gedetailleerd overzicht van het tarief- en zaalreglement kun je op de gemeentelijke website (rubriek: zaalverhuur) terugvinden.
Het vernieuwde aanvraagformulier vindt u hier (application/pdf, 236.7 kB, info) terug.