aaaPrintvriendelijke versiePDFrss

Infobrochure "Verhuren aan een vluchteling"

Infobrochure

Betaalbare en kwaliteitsvolle huisvesting vinden is niet altijd gemakkelijk, ook niet voor erkende vluchtelingen.

Zowel begeleiders, vluchtelingen als geëngageerde verhuurders vinden soms moeilijk hun weg binnen het juridische en administratieve kluwen van de huivestingsmarkt.
In de brochure 'Verhuren aan een vluchteling' worden de regels op een rijtje gezet en wordt op een aantal vragen antwoord gegeven.

  • Waar moet je op letten als je een woning verhuurt?
  • Kan je verhuren aan een niet-begeleide minderjarige?
  • Hoe zit het met het verhuren van een kamer in je huis?
  • Wat houdt die nieuwe regeling in de codex Ruimtelijke Ordening nu net in?

Je kan de brochure 'Verhuren aan een vluchteling' hier bekijken. In het online exemplaar kan je snel doorklikken naar nuttige documenten, zoals een voorbeeld van een onderverhuurcontract of een plaatsbeschrijving.

Woonplatform Mijn Huis Jouw Thuis

Ken je verhuurders die graag een pand willen verhuren aan een kwetsbare huurder, maar niet weten hoe ze met hen in contact moeten komen? Verwijs hen door naar het woonplatform Mijn Huis Jouw Thuis op www.mijnhuisjouwthuis.be/nl. Daar kunnen ze gratis hun woning, appartement of kamer te huur plaatsen. Geïnteresseerde huurders kunnen hen via het woonplatform rechtstreeks contacteren. 

Ken jij nog goede praktijkvoorbeelden?

Vluchtelingenwerk Vlaanderen werkt momenteel ook aan een brochure met goede praktijken rond huisvesting voor erkende vluchtelingen. Ken jij nog een mooie samenwerking van burgers en beleidsmakers in jouw stad of gemeente? Laat het ons weten op lore@vluchtelingenwerk.be!

Heb je nog vragen? Mail naar info@vluchtelingenwerk.be.

unnamed (2)

Vluchtelingenwerk Vlaanderen vzw
Kruidtuinstraat 751210 Brussel
info@vluchtelingenwerk.be | www.vluchtelingenwerk.be