aaaPrintvriendelijke versiePDFrss

Schuldhulpverlening

Sociale Dienst

Brugsestraat 3
8211 Aartrijke
tel. 050 20 07 28

De dienst schuldhulpverlening is een onderdeel van de algemene sociale dienst. Vanuit de intake en op vraag van de gezinnen waar financiële moeilijkheden zijn, wordt een gesprek gepland met een maatschappelijk werker van de dienst budget. 

Bij de eerste contacten wordt een globaal overzicht gemaakt van je financiële situatie, waarbij uitzonderlijke aandacht gaat naar je financiële draagkracht en hoe deze te vergroten. Samen overlopen we je administratie en papieren, en wordt een budgetplan opgemaakt. Als je schulden hebt, wordt ook hiervan een overzicht gemaakt. 

In eerste instantie stellen we een aantal basisvragen:  Heb je al je rechten op inkomsten uitgeput? Kunnen de vaste kosten verlaagd worden? Wat is de maandelijkse reserve voor afbetalingen? Zijn er juridische problemen aan te pakken? Wat dient voorrang te krijgen?

Met jouw en onze inspanningen en medewerking, en van alle andere betrokken partijen, kan elke vorm van schuldhulpverlening tijdelijk blijven en een grote slaagkans hebben om je schulden weg te werken of je draagkracht terug in evenwicht te brengen.

Er zijn verschillende vormen van schuldhulpverlening:
Budgetbegeleiding
Budgetbeheer
Collectieve Schuldenregeling

Voor meer informatie :
Stijn Demuynck
050/25 07 74

of op www.centrumschuldbemiddeling.be