aaaPrintvriendelijke versiePDFrss

sociaal pedagogische toelage

Sociale Dienst

Brugsestraat 3
8211 Aartrijke
tel. 050 20 07 28

De sociaal pedagogische toelage wordt verleend aan gezinnen met een niet-werkend kind met een beperking. Deze premie wordt toegekend vanuit het OCMW, in samenwerking met de Gemeente als blijk van waardering voor de bijzondere zorgen die worden gegeven aan dit kind.

De toelage wordt toegekend aan de ouders of de persoon aan wie de wettige kinderbijslag wordt uitbetaald én die thuis (voltijds - 's avonds en/of tijdens het weekend - verlofperiodes) de verzorging en de opvoeding op zich neemt van het kind.

De voorwaarden om in aanmerking te komen, kan je terugvinden in ons reglement (application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document, 19.8 kB, info). Hier staan ook de bedragen vermeld, die uitbetaald worden.

Aanvraag

De aanvraag tot het bekomen van een sociaal pedagogische toelage voor 2014 kan ingediend worden in het Sociaal huis. Deze aanvraag gebeurt aan de hand van het aanvraagformulier (application/msword, 41.0 kB, info), ook te verkrijgen in het Sociaal huis.

Bij te voegen bewijsstukken
- Een attest van uw kinderbijslagfonds waaruit blijkt dat er recht wordt geopend op een verhoogde kinderbijslag (66% handicap)
Of
- Een attest van het FOD Sociale Zekerheid met evaluatie van de handicap of aandoening van het kind, waaruit blijkt dat er recht wordt geopend op verhoogde kinderbijslag (4 punten in pijler 1 of 6 punten in de 3 pijlers).

- Indien uw kind naar een school of een voorziening gaat : een attest school of voorziening sociaal pedagogische toelage (application/msword, 31.2 kB, info) waaruit blijkt dat het kind met een beperking dagelijks of enkel tijdens het weekend of schoolperiodes naar huis komt.

Voor verdere inlichtingen:
Sociaal huis - OCMW Zedelgem: Evelien Vancaillie (050/25.07.70)