aaaPrintvriendelijke versiePDFrss

Dienst Huishoudelijke Hulp

Sociale Dienst

Brugsestraat 3
8211 Aartrijke
tel. 050 20 07 28

De dienst Huishoudelijke Hulp van het OCMW Zedelgem richt zich tot ouderen (65+) die nood hebben aan thuishulp van huishoudelijke aard en hierbij gebruik willen maken van dienstencheques als betaalmiddel. De huishoudelijke hulp komt wekelijks of om de 14 dagen een halve dag langs.

Wij beschikken over een ruime ploeg professionele hulpen. De hulp bestaat voornamelijk uit het gewone, regelmatige onderhoud van de woning, beperkte en eenvoudige was en strijk en het doen van kleine boodschappen te voet. Andere huishoudelijke taken zoals het bereiden van maaltijden, persoonlijke verzorging, … behoren niet tot het takenpakket van onze dienst.

Iedereen die hulp wenst via onze dienst, kan hiervoor contact opnemen met de verantwoordelijke maatschappelijk werker. Zij komt bij het gezin langs voor verdere informatie en opmaak van een persoonlijk dossier.

Elke aanvraag tot het bekomen van huishoudelijke hulp wordt ter goedkeuring voorgelegd aan het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, die eveneens beslist over de bijdrage per uur. De kostprijs is afhankelijk van je inkomen, en varieert tussen 5,00 euro, 7,50 euro en 9,00 euro per uur (vanaf 1 maart 2014)

Lees hier ons reglement (application/msword, 107.5 kB, info)

Voor meer informatie:
Evelien Vancaillie
050/25 07 70